Retete culinare peste |
Retete culinare peste Pentru 4 porții este nevoie de:
Uleiul trebuie sa reprezinte de 3 ori cantitatea de icre. Daca icrele sunt prea sarate se adauga gris fiert. Când icrele se taie se adauga 1-2 linguri de gris fiert. Icrele se curata de pielite se pun la scurs într-o sita,se pun în vasul mixerului si se desfac cu câteva picaturi de ulei. Se începe amestecarea uleiului cu icrele. La început uleiul se toarna putin câte putin, spre sfârsit, uleiul poate fi turnat ceva mai mult. Mixerul va fi utilizat la viteza maxima. Când icrele se îngroasa si practic nu mai pot fi amestecatecu uleiul, se adauga 1-2 linguri de sifon sau apa minerala, icrele se subtiaza si permit încorporarea a înca ceva ulei. Operatiunea se repeta de câteva ori. Prin adaugarea de sifon, icrele se albesc. Dupa ce sa terminat uleiul, se adauga sucul de lamâie, apoi ceapa taiata marunt si sare, daca mai este nevoie. Se aseza icrele într-o farfurioara si se decoreaza cu masline. |